Tuotteet

Alipaineilmanvaihto

Alipaineilmanvaihdossa koneellisella poistoilmanvaihdolla saadaan rakennukseen alipaine. Saavutetulla alipaineella saadaan tuloilma virtaamaan sisään halutulla tavalla.

Alipaineilmanvaihdossa tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen että kaikki eläimet saavat uutta, raikasta tuloilmaa. Tästä seuraa se että yli 10 m leveissä rakennuksissa tuloilma tulee johtaa sisään muualtakin kuin sivuseiniltä.

Luonnonmukainen ilmanvaihto

Luonnonmukainen eli painovoimainen ilmanvaihto perustuu korkeus- ja lämpötilaerojen sekä tuulen aiheuttamiin paine-eroihin. Lämmin sisäilma ulkoilmaa kevyempänä virtaa ylöspäin ja ulos rakennuksesta. Tilalle tulee ulkoilmaa tuloilmalaitteiden kautta.

Tasapaineilmanvaihto

Tasapaineilmanvaihdossa tuloilma ja poistoilma siirretään koneellisesti.

Alipaine rakennuksessa säädetään hyvin pieneksi, lähes tasapaineiseksi, silloin rakennuksen sisällä ja ulkona on sama ilmanpaineisuus.

Ilmanvaihdon lämmöntalteenotto

Lämmönvaihtimella voidaan palauttaa osa eläinten ja muun lämmöntuoton lämpöenergiasta takaisin rakennukseen ilmanvaihdon lämmöntalteenottolaitteella (LTO). Karjarakennuksesta ulos menevä poistoilma lämmittää sisään tulevan tuloilman sopivan lämpöiseksi lämmönvaihtimessa energiaa kuluttamatta.

Puhdas esilämmitetty ilmavirtaus ei aiheuta vetoa jolloin voidaan tuulettaa enemmän ja saadaan kosteus pois ilman vaaraa rakennuksen liiasta jäähtymisestä.

Uuden rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmän energiatehokkuus määritetään D2 Suomen rakentamismääräyskokoelma, rakennusten sisäilmasto ja ilmanvaihto.

Aputilojen ilmanvaihto

Lämmitys

Puhaltimet

Säätölaitteet

Rakennustarvikkeet

ESITTEET
AJANKOHTAISTA
KUUKAUDEN TARJOUS
MIKKO alapoisto-
puhaltimen suojus

lisää puhaltimen ilmamäärää ja käyttöikää.

Hinta vain 305,00 € (alv 0%)
TILAA MIKKO-UUTISET

Karjatilailmastointi Oy Kuljettajankatu 5
20780 Kaarina
Finland
puh. +358 400 465 400
info@karjatilailmastointi.fi


Lisää suosikkeihin

© Karjatilailmastointi