Historia

Menestyksekkäästä MIKKO ilmanvaihdon lämmöntalteenottolaitteesta on neljässä vuosikymmenessä kasvanut Suomen kattavin karjarakennusten ilmanvaihdon tuoteperhe.

1970-luku

MIKKO tuoteperheen ensimmäinen tuote MIKKO ilmanvaihdon lämmöntalteenottolaite syntyi 1960- ja 1970-luvun vaihteessa yhteistoiminnassa silloisen LSO:n alkutuotannon konsulenttien ja hankintahenkilöstön kanssa.

1970-luvun alussa oli karjankasvattajilla tarve parantaa kuten nykyäänkin karjarakennuksessa kasvatettavien eläinten kasvuolosuhteita. Erityinen tarve ilmeni ilmanvaihdon parantamiselle.

Alipaineisella ilmanvaihdolla ilma ohjattiin usein väärään paikkaan ja kylminä vuodenaikoina kylmänä, joka aiheutti vetoa eläimille ja niiden hoitajille. Pakkasilmoilla tuuletus jäi vähäiseksi ja kosteus tiivistyi rakenteisiin. Lämmittäminen ilmanvaihdon lisäämiseksi oli kallista. Tähän tarpeeseen syntyi MIKKO ilmanvaihdon lämmöntalteenottolaite. Laitteessa ulos menevä poistoilma lämmittää sisään tulevan tuloilman sopivan lämpöiseksi lämmönvaihtimessa, energiaa kuluttamatta. Puhdas, esilämmitetty virtaus ei aiheuta vetoa, joten kylmilläkin ilmoilla kyetään tuulettamaan enemmän ilman pelkoa rakennuksen liiasta jäähtymisestä.

Useita kehitysvaiheita kokeneena MIKKO ilmanvaihdon lämmöntalteenottolaite on yhä haluttu laite karjarakennusten ilmanvaihtoon.

1980-luku

Koneellinen ilmanvaihto syrjäytti voimakkaasti luonnonmukaista ilmanvaihtoa. MIKKO tuoteperheeseen liittyi ilmanvaihtohormien ja uretaanisten tuloilmaluukkujen valmistus. Ensimmäiset MIKKO kankaiset ja uretaaniset kanavailmanvaihtojärjestelmät sekä tasapaineilmanvaihtojärjestelmät toimitettiin. Ilmanvaihdon säädön automatisointiin alettiin kiinnittää entistä enemmän huomiota.

1990-luku

Karjarakennukset suurenivat ja leveämpiä rakennuksia varten kehitettiin kokonaan uusi ilmanvaihdon lämmöntalteenottojärjestelmä MIKKO 2000. MIKKO kanavailmanvaihto- ja tasapaineilmanvaihtojärjestelmät yleistyivät koneellisten alipainejärjestelmien kustannuksella.

Broilerihalleihin kehitettiin MIKKO vesilämmitteiset kiertoilmakojeet, jotka kestävät broilerihallien voimakkaasti syövyttävät olosuhteet.

Omat ilmanvaihdon säätölaitteet MIKKO ilmanvaihdon säädin ja MIKKO 2000 ilmanvaihdon ja lämmityksen säädin tulivat markkinoille

2000-luku

Nautakarjarakennusten rakentamistyylin muututtua kehärakenteiden suuntaan ja ullakkotilojen jäädessä pois tuli luonnonmukainen ilmanvaihto uudelleen käyttöön. Syntyi MIKKO luonnonmukainen ilmanvaihto erilaisine rakennusten sivuille asennettavine tuloilmaratkaisuineen ja valoa läpäisevine harjailmanvaihtoluukkuineen. Myös MIKKO verhoseinät yleistyivät, mutta suositummaksi tulivat polykarbonaattiset MIKKO tuloilmaseinät toimintavarmuutensa takia.

Luonnonmukaisessa ilmanvaihdossa käytettävien polykarbonaatti- ja erikoisalumiinirakenteiden myötä isot valoikkunat tulivat valmistusohjelmaan.

Ilmanvaihtojärjestelmien menestyksen myötä meille on myönnetty korkein luottoluokitus, AAA.

ESITTEET
AJANKOHTAISTA
KUUKAUDEN TARJOUS
MIKKO alapoisto-
puhaltimen suojus

lisää puhaltimen ilmamäärää ja käyttöikää.

Hinta vain 305,00 € (alv 0%)
TILAA MIKKO-UUTISET

Karjatilailmastointi Oy Kuljettajankatu 5
20780 Kaarina
Finland
puh. +358 400 465 400
info@karjatilailmastointi.fi


Lisää suosikkeihin

© Karjatilailmastointi